Channah Davida Both # BLOG 2

Wat een pech!
In de laatste week van maart kreeg ik een ongeluk met een van mijn paarden. Een paar gebroken vingers met als gevolg een operatie en lange periode van herstel. Nu bijna 3 maanden later zit ik gelukkig weer op mijn paarden! Nog niet geheel pijnloos maar dit zal dan ook nog wel even gaan duren.

Wedstrijdplanning.
Ik heb ervoor gekozen mijn paarden vakantie te geven tijdens mijn herstel periode omdat het simpelweg niet de makkelijkste paarden zijn en aangezien ze de afgelopen periode hard hebben gewerkt waren ze wel aan een vakantie toe!

Op dit moment heb ik alle paarden weer onder het zadel en staat er een wedstrijd gepland met mijn merrie Hartje. Omdat we beide de kracht nog niet helemaal terug hebben, hebben we besloten in een basis klasse te starten zodat we er samen toch weer even uit zijn. Hierna zullen we ons Z2 debuut plannen.

Hartje wordt op dit moment ondersteund met HorseFlex Magnesium & Glucosamine-MSM. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om binnenkort ook te starten met het nieuwe HorseFlex product: Muscle Power Complex om de bespiering te bevorderen. De producten van HorseFlex bevallen mijn paarden heel erg goed, ze zitten absoluut beter in hun vel en in de trainingen zorgt het voor de extra ondersteuning die nodig is!

Trainen richting een wedstrijd.
Ondanks dat deze wedstrijd vrij plots is gepland vind ik het altijd belangrijk om een trainingsschema op te stellen. Ik heb Hartje eerst een tijd moeten leren kennen om te ontdekken wat voor ons beide een fijne regelmaat is met de trainingen.

Dag 1: Begin ik vaak met een longeerdag. Ik hou niet van strak aanbinden zodat het paard zelf kan laten zien dat hij wilt zakken en dit kan doen zonder gedwongen te worden.

Dag 2: Noem ik een ‘zware training dag’. Dit houdt in: De proef en oefeningen doorrijden. Ook bij Hartje pak ik vaak de passage erbij. Kleine pasjes zodat ze steeds meer kracht krijgt om dit uit te gaan breiden.

Dag 3: Is een ‘herstel dag’. Deze dag rijd ik alleen lang laag en simpel de basis. Afhankelijk van hoe ze aanvoelt heeft ze meestal de dag daarna vrij.

Ze loopt dus 3 dagen met daarna 1 dag vrij. Maar omdat ze van mij niet elke keer een ‘zware training’ hoeft te lopen betekend het wel eens dat ze 2 dagen loopt en 1 dag vrij is. Hartje voelt eigenlijk het fijnst als ze elke dag loopt, dus probeer ik met een goed schema te zorgen dat ze toch iedere dag iets mag doen, zonder dat ze zich ‘kapot’ hoeft te lopen. Ook gaat ze heel graag mee op buitenrit om haar hoofd te legen, en in de zomer is zondag dan ook onze vaste buiten rij dag 😉

Nieuwtje over mijn bedrijf
Sinds kort heb ik ook een stage erkenning gekregen wat betekend dat ik studenten mag opleiden!
Ik vind het super leuk om een student te laten zien hoe het eraan toe gaat op een ‘in mijn geval’ kleinschalige dressuurstal, alles eromheen en natuurlijk wat ik geleerd heb te mogen overbrengen.

Dit is alweer het einde van mijn 2e blog.

Wanneer je vragen hebt over een onderwerp in mijn blog kun je een reactie plaatsen onder het
facebook bericht! Klik hier om naar het bericht te gaan.

Tot het volgende blog!
Channah.