Channah Davida Both # BLOG 1

Ik ben Channah Davida Both, 19 jaar en sponsorruiter van Horseflex.

Vanaf nu ben ik te volgen via mijn blogs en vlogs waarin ik jullie meeneem in de gebeurtenissen rondom mijn paarden, trainingen en wedstrijden. In deze eerste blog vertel ik eerst wat meer over mijzelf en mijn paarden.

Wie ben ik?
Ik ben Channah Davida Both, 19 jaar en sponsorruiter van Horseflex. Onze stal is te vinden in het dorpje Goudriaan in de Alblasserwaard, waar ik al vanaf mijn 11e was te vinden op de manege. Ik heb de paard en sport opleiding gevolgd, en in het bezit van het ORUN-diploma. Vanaf 2011 was ik in mijn vakanties en weekenden werkzaam bij Anky van Grunsven. Ik nam mijn eigen paard of pony mee en heb hier ontzettend veel van geleerd! Ik wilde graag iets voor mijzelf gaan doen en ben daarom mijn eigen bedrijf gestart: Channah Davida Dressage. Op dit moment heb ik meerdere paarden onder het zadel, rijd ik naast mijn eigen paarden ook nog paarden voor andere eigenaren en geef ik veel les. Ik vind het leuk om zoveel verschillende paarden te mogen rijden, met het oog op mijn 2 beste paarden Hartje en Avicii. Beide paarden hebben een verleden/angst maar ook veel talent, ze zijn 9 en 10 jaar oud en allebei klaar voor het Z2. Vooral van Hartje heb ik hele grote verwachtingen, en dat zou super leuk zijn als we dat waar kunnen gaan maken. Omdat deze 2 paarden snel gestrest kunnen zijn krijgen ze naast hun dagelijkse voeding nog extra ondersteuning d.m.v. voedingssupplementen. Daarom ben ik super blij dat ik gebruik mag maken van Horseflex supplementen!

Mijn doel.
De liefde voor de paardensport vult mijn leven in. Mijn doel is om met al mijn (toekomstige) paarden een unieke combinatie te vormen, waardoor wij grenzen kunnen verleggen en kunnen groeien in prestaties. Het welzijn van de paarden staat hierbij voorop.

Mijn paarden.
Mijn eerste pony Pharosa was een 11 jarige fjord waarmee ik veel heb gesprongen maar nog niet verder kwam dan B+3. Omdat ik verder wilde in de dressuursport hebben we ervoor gekozen om Pharosa te verkopen en opzoek te gaan naar een nieuwe pony.

De bijna 3 jarige Byoux nam Pharosa haar plekje in. Helaas was Byoux een lastige merrie en heeft verschillende keren stil gestaan. In die lastige tijd had ik gelukkig nog de 3 jarige Spirit waar ik dan op kon rijden. Al met al ben ik met Byoux geëindigd in het M2. Later is ze verhuist naar Hongarije.

Op mijn 15e ben ik overgegaan naar de paarden, en werd ik de trotse eigenaar van Amor Especial. Een paard waar ik heel veel vertrouwen in had maar wat helaas toch niet zo mocht wezen. Van de 3 jaar dat ik hem heb gehad heb ik hooguit 4 maanden kunnen rijden.. Amor is uiteindelijk een klein half jaar geleden overleden.

Na Amor heb ik de grote kans gekregen om een wat oudere EK pony te gaan rijden, en deze kans heb ik natuurlijk met 2 handen aangepakt. Ik heb nog nooit zoveel van een paard geleerd als van Da Vinci. Van het M1 naar het Z2 met winst en héél veel 1e prijzen!

Waarom dit blog?
Omdat ik jullie graag meer wil vertellen omtrent mijn paarden, het bedrijf, de training richting een wedstrijd, en natuurlijk de dagelijkse voeding en ondersteuning! Wanneer er een nieuwe blog online staat zal dit direct gemeld worden via Facebook, dus hou dit goed in de gaten! www.facebook.com/Horseflex

Meer informatie over mijn bedrijf: www.channah-both.nl