Channah Davida Both # BLOG 4

Jullie hebben even moeten wachten op het 4e blog, omdat ik de afgelopen tijd helaas veel in de kliniek te vinden ben geweest..

Zo’n 8 weken geleden kreeg Hartje bloedneuzen. Het was erg warm die periode dus ik dacht misschien heeft ze een gesprongen adertje. Maar helaas, na 2 weken was dat nog niet weg en maakte ik een afspraak op de kliniek. Er werd een echoscopie gedaan en tot mijn grote verbazing zag onze dierenarts daar een grote tumor.. Het zogenaamde progressieve Ethmoidaal Hematoon….  Alles stortte even in en het advies was laten inslapen.

Voor mij vielen er toen veel puzzelstukjes in elkaar. Haar vreemde karakter en gedrag van de laatste tijd en de bloedneuzen. Voor mij was de keus snel gemaakt, ik wilde haar de pijn besparen. Eenmaal terug thuis hebben we een afscheid fotoshoot gehad.

Direct hebben we de verzekering aangegeven dat mijn paard een tumor had en dat we haar wilden laten inslapen. De verzekering deed verschrikkelijk moeilijk en we werden van het kastje naar de muur gestuurd. 6 weken later was het zover, we hadden met spoed een second opinion gepland staan zodat we de verzekering konden laten zien hoe groot de tumor was en hoe slecht ze eraan toe was. De CT scan stond gepland, maar de dierenarts (andere dierenarts dan eerder) wilde toch nog voor de zekerheid een echoscopie maken. En deze dierenarts vertelde ons “ik zie niks.. Het ziet er super uit, maar voor de zekerheid gaan we wel een CT scan doen” Huh…. zei hij nou, ik zie NIKS?!!??!
Toen de CT scan achter de rug was hebben we 2,5 uur moeten wachten op de uitslag, en deze uitslag zette weer alles op zijn kop. “Je paard is kerngezond.”

Maar hoe kunnen die bloedneuzen dan? en het rare gedrag… Dit was jammer genoeg niet te beantwoorden, en de bloedneuzen zouden gekomen kunnen zijn door bijvoorbeeld hard stoten van het hoofd. Met een apart gevoel ging ik naar huis, en we hebben even alles moeten laten bezinken. Het paard waar ik al afscheid van aan het nemen was, bleek toch kerngezond te zijn.

Afgelopen week heb ik weer voor het eerst op Hartje gezeten en heb enorm veel zin om de training weer op te pakken. Ik ben zielsgelukkig dat mijn lieveling tóch nog bij mij kan blijven. Gelukkig word ze zelf ook steeds vrolijker nu ze weer aan het werk mag!

We doen het nog even rustig aan en gaan zodra ze er klaar voor is weer de wedstrijd ring in, op naar een nieuwe start! En ja… dan kom ik toch echt weer terug op de supplementen van HorseFlex die haar perfect ondersteunen tijdens dit hele proces! #HorseFlexMusclePowerComplex  #HorseFlexMagnesium #HorseFlexMSM