ALLES VOOR GEZONDE HOEVEN EN BENEN.

Uiteraard is het van groot belang dat de hoeven van je paard in een perfecte conditie verkeren. Helaas komen hoefproblemen vaak voor, denk hierbij aan rotstraal, brokkelhoeven, mok of hoefbevangenheid. Een goede hoefverzorging is essentieel om eventuele problemen te voorkomen. Ter preventie, ter ondersteuning en tevens therapeutisch beschikt Medpets over een ruim assortiment aan producten voor de hoeven van jouw paard. Bij HorseFlex vindt je een breed scala aan producten ter preventie, ondersteuning en therapeutisch verzorging van de hoeven.

Mok: is een verzamelnaam voor huidproblemen aan het onderbeen, met name in en rondom de kootholte. Bij het ontstaan kunnen bacteriën, schimmels en parasieten een rol spelen. Omgevingsfactoren kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het ontstaan en in stand houden van mok, denk hierbij aan een vuile stal, natte weersomstandigheden, modderige weiden etc. Bij natte en modderige omstandigheden komt het immuunsysteem van je paard of pony meer onder druk te staan en ontstaat er een grotere kans op het krijgen van mok.

Is jouw paard gevoelig voor mok? Zorg dan dat de weerstand in optimale conditie is en verklein de kans op mok. HorseFlex L-Lysine of HorseFlex Weerstand Complex zijn 2 favoriete producten met een positieve uitwerking op het immuunsysteem. Daarnaast kan het ook goed zijn om te starten met het lichaam op te schonen en afvalstoffen af te voeren, zodat het immuunsysteem goed kan functioneren. Een schoon lichaam reageert beter op voeding, supplementen en (natuurlijke) geneesmiddelen. HorseFlex Lever Support ondersteunt de reinigende werking van de lever en nieren. Stimuleert de afvoer van afvalstoffen en voorkomt of vermindert allergische reacties. HorseFLex Zwarte Bes Blad bevordert de functie van de bijnierschors, werkt opbouwend en bevordert een goede nierfunctie.

Hoefbevangenheid: is een ernstige en pijnlijke stofwisselingsaandoening die meestal optreedt in de voorhoeven. Het is een ontsteking van de hoeflederhuid, waarbij ontstekingsvocht en pus zich ophopen tussen de hoeflederhuid en de hoornschoen. In ernstige gevallen kan hierdoor de verbinding tussen de hoornschoen en het hoefbeen verloren gaan, waardoor het hoefbeen kan kantelen. Dit hoefbeen drukt vervolgens tegen de zool van de hoef en in ernstige gevallen komt het zelfs door de zool heen. Hoefbevangenheid kan ontstaan door een overmaat aan bepaalde voedingsstoffen zoals te veel suikers in jong voorjaarsgras of teveel krachtvoer. Heeft jouw paard gevoelige hoeven? HorseFlex Glucose Support draagt bij aan het behoud van een gezonde suikerbalans en stofwisseling.