Honden – Huid, Vacht & Allergie

FR Curcuma
FR biotine

HUID, VACHT & ALLERGIE

De vacht van een hond heeft een goede verzorging en aandacht nodig en borstelen is één stap in de richting van een gezonde en glanzende vacht. Een hond met vachtproblemen herken je aan droog en breekbaar haar met veel losse haren in de vacht. De vacht zelf kan ook vettig zijn of een doffe uitstraling hebben. Andere tekenen van een ongezonde vacht zijn kale plekken en een olieachtige geur.

Problemen met de huid uiten zich onder andere in jeuk, uitslag, kale plekken, wondjes, schilfers, eczeem, en in roodheid of verkleuring van de huid. Jeuk en irritatie kunnen ertoe leiden dat een hond plotseling veel aan zijn poten gaat likken of gaat schudden met zijn kop.

Atopische dermatitis (atopie) is de meest voorkomende allergische aandoening bij honden. Er treedt dan een afweerreactie op tegen stoffen in de omgeving, zoals planten, bomen, pollen, onkruid, poeder en mijten. Op deze pagina vind je verschillende producten die kunnen bijdragen aan het voorkomen en/of verlichten van een allergische reactie.

Huid- en vachtproblemen of een allergie kunnen veel verschillende oorzaken hebben en wanneer de oorzaak niet helemaal duidelijk is, is het verstandig contact op te nemen met je dierenarts.

Heb je advies nodig of wil je meer informatie over onderstaande producten, neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!: info@horseflex.nl