JEUK EN ALLERGIE

Ieder paard heeft wel eens jeuk wat heel normaal is, maar wanneer jeuk de boventoon krijgt kan het vervelende gevolgen hebben. Vaak gaat je paard hevig schuren, stampen of bijten. Er kunnen korsten en kloven in de kootholte ontstaan of op de huid tussen de manen en bij de staart. De belangrijkste veroorzakers van jeuk in het najaar en de winter zijn de luizen en mijten. In het voorjaar en de zomer zijn het vaak de beten van knutten die hevige jeuk (zomereczeem) veroorzaken. Verder kan jeuk ook een allergische of een immuun gebonden oorzaak hebben wat atopie genoemd wordt. Atopie is een allergie voor ingeademde stoffen in de omgeving en is meestal seizoensgebonden. Vooral pollen, stuifmeelkorrels van bloeiende gewassen zoals bloemen, grassen, onkruiden en boompollen zouden de oorzaak van atopie zijn.

Voorkom problemen en behandel voor het te laat is. Met onze natuurlijke producten help je jouw paard van binnenuit met als resultaat een gezond en rustig paard zonder jeuk.

Heb je advies nodig of wil je meer informatie over een van deze producten, neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!: info@horseflex.nl