Klantenbeoordeling 9,5!

Géén toegevoegde suikers

Artikel De Hoefslag: ‘De afspraak om haar paard in te laten slapen stond al’

Posted in : on 18-11-2020

Lees in dit artikel van De Hoefslag het bijzondere verhaal van Marijke van Beek en haar paard O’Handsome. De Fürstenball-zoon bleek na heel veel onderzoeken een ernstige peesblessure te hebben, die volgens de geleerden nooit meer 100% zou herstellen. O’Handsome had pijn en was zichzelf niet. Marijke wilde hem verder leed besparen. De afspraak om haar paard in te laten slapen stond al, maar O’Handsome was ineens een ander paard..

 

Wie is Marijke?

Marijke van Beek: “Ik ben erkend paarden sportmasseur en daarnaast Equin Taping Therapist. Van jongs af aan ben ik altijd bezig met paarden. Ik ben op 9 jarige leeftijd begonnen met paardrijden bij verschillende maneges. Daarna kwamen de verzorgpaarden, een lease paard en uiteindelijk mijn eerste eigen paard. Ik heb veel verschillende paarden gereden. Jonge paarden ingereden, paarden doorgereden voor eigenaren, dressuurpaarden maar ook springpaarden.

Ik heb ook altijd wedstrijden gereden. Eerst de wedstrijden op de maneges en later ook KNHS wedstrijden. Het hoogste behaalde heb ik gedaan met mijn merrie Whooper, Z1 dressuur. Helaas heb ik haar in 2018 moeten laten inslapen. Ik heb sinds Januari 2019 een jonge ruin gekocht waarmee ik van voor af aan weer begin.

Sinds 2013 ben ik KNHS dressuur jurylid. Dit heeft mijn kijk op de paardensport veranderd. In de ring kom ik regelmatig paarden tegen die niet ogen als een
‘Happy athlete’ . Daarom heb ik gekozen voor de opleiding  ‘Paarden Sportmasseur’ om zowel dier als mens te kunnen helpen. Ik bied een uitgebreid pakket aan omdat ik van mening ben dat het management moet kloppen. Omdat ik het leuk vind om mijzelf te verdiepen en te verbreden in de mogelijkheden tot het behandelen van paarden, volg ik graag cursussen en opleidingen.

Daarnaast ben ik ook distributeur van HorseFlex voedingssupplementen. Tijdens de revalidatie van O’Handsome heb ik samen met HorseFlex de supplementen afgestemd op O’Handsome. Het tapen, de rust en de supplementen JointPower + Curcumix Souplesse hebben er voor gezorgd dat ik mijn paard terug heb gekregen.”

 

Bron: De Hoefslag

Foto: Cheromey Holtman

Schrijf je in en blijf op de hoogte van alle acties en nieuwtjes!