Klantenbeoordeling 9,5!

100% Pure & Natuurlijke producten

Een Paddock Paradise

Posted in : on 18-03-2022

Misschien heb je er al weleens van gehoord: een Paddock Paradise! maar wat is dat nu eigenlijk? Pauline Tange, trouwe HorseFlex klant, heeft 3 jaar geleden haar eigen paddock paradise aangelegd en vertelt ons er meer over: “Ik heb 4 paarden die bij ons aan huis in onze Paddock Paradise staan. Mijn kudde bestaat uit voornamelijk oudere paarden: Rowan van 28, Levita van 20, Mark die 25 jaar is en de jonkie Cortado van 4. Ik heb het paardenvirus van mijn moeder gekregen en ben al 30 jaar actief bezig met paarden. Inmiddels heb ik al 24 jaar mijn eigen paarden, waarvan ons oudste paard Rowan al 23 jaar bij ons woont.”

 

Mijn Paddock Paradise

Met een Paddock Paradise boots je zoveel mogelijk de natuurlijke leefomgeving van paarden na. Het zorgt ervoor dat een paard meer beweegt waardoor het hoefmechanisme beter werkt, wat belangrijk is voor een goede doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Ik ben gestart met het aanleggen van Tracks en het maken van meerdere kleine hooipunten om zo mijn paarden te stimuleren meer te gaan bewegen. Zo ben ik van 1 paddock en 2 hooipunten naar 500 meter track en 9 hooipunten gegaan. Daarnaast heeft mijn Paddock Paradise een grote waterpoel met kruidenheuvel waarmee ik mijn paarden  nog meer verrijking en variatie aan kan bieden in beweging én voeding!

Paddock Paradise aan Zee

 

Voeding

Mijn paarden krijgen onbeperkt ruwvoer als basis, maar omdat het meeste hooi vrij eenzijdig is missen paarden veel variantie in hun voeding. Wist je dat een paard in de natuur ongeveer 80 verschillende soorten planten eet? Deze variatie bestaat uit onder andere vruchten, bladeren, boomschors en kruiden welke boordevol vitamines en mineralen zitten én goed zijn voor een gezonde darmwerking. Om mijn paarden naast hun hooi en brokjes meer variatie te bieden geef ik het hele jaar rond verschillende kruiden, zowel vers als gedroogd. Het is niet alleen gezond maar ze vinden het ook super lekker.

paardenkruiden

 

Kruiden

In de zomer pluk ik graag verse kruiden op en rond de Paddock Paradise. Een paar van de bekendste kruiden die ik pluk zijn Brandnetel, Kleefkruid, Paardenbloem, Fluitekruid, Goudsbloem, Kamille, Rode Zonnehoed, Luzerne en Esparcette. Allemaal hebben ze hun eigen gezonde werking. Deze kruiden bied ik op verschillende manieren aan: in een mini hooinetje, ik meng het door hun brokjes of verstop het op de track. In de winter gebruik ik graag gedroogde kruiden omdat het aanbod dan vaak een stuk kleiner is. De gedroogde kruiden variëren ook vaak: van een kruidenmix, gedroogde bladeren tot een specifiek kruid ter ondersteuning van mijn paard bij bijvoorbeeld een lage weerstand. Let op als je zelf kruiden wilt plukken dat sommige kruidensoorten een dubbelganger hebben, die niet gezond is of zelfs giftig kan zijn voor je paard. Tip: maak een foto van het kruid, raadpleeg een planten-app voor de naam en zoek op internet of deze plant giftig is. Of raadpleeg een kenner. Bij twijfel nooit geven!

 

Paarden Poké Bowl 

Het voeren van mijn paarden is echt een hobby geworden. Ik “kook” graag voor ze en hun maaltijd ziet er soms uit als een luxe “Paarden Poké Bowl” met mooie kleurige kruiden. Zelf een poké bowl voor je paard maken? Gebruik brokjes of bijvoorbeeld de Veggie Treat Mix als basis en en versier deze met verse of gedroogde kruiden. Ik heb voor deze Poke Bowl Luzerne, Zonnebloem, Rode Zonnehoed, Korenbloem, Wortel, Venkel, Goudsbloem en Rozenbottels gebruikt. Paarden Poké Bowl

 

Inspiratie

Ben je ook geïnspireerd geraakt om je eigen Paddock Paradise aan te leggen? Pauline organiseert regelmatige inspiratiedagen op haar eigen Paddock Paradise aan Zee. Ze laat je dan graag alles zien, geeft je tips en handige tricks om zelf aan de slag te gaan! Meer informatie vind je op haar Instagram pagina: @paddockparadiseaanzee

Schrijf je in en blijf op de hoogte van alle acties en nieuwtjes!