Klantenbeoordeling 9,5!

Snelle levering

Help je paard verharen

Posted in : on 14-10-2021

Verharen kost je paard veel energie en is niet altijd een aangename periode. Het kan soms moeizaam gaan of veel jeuk veroorzaken waardoor je paard flink gaat schuren. Gelukkig kan je je paard extra ondersteunen en zo helpen goed door de verharing heen te komen. In deze blog geven we je wat uitleg over verharen en een aantal handige tips om je paard extra te helpen tijdens het verharen.

Wanneer verhaart een paard?

Een paard verhaart twee keer per jaar: in de zomer en in de winter. Vaak wordt gedacht dat het verjaarproces op gang komt door een verandering in temperatuur, maar niets is minder waar. Een paard schiet namelijk pas in de rui als het overdag langer of juist korter licht is. De hypofyse maakt dan hormonen zodat het verharingsproces van je paard wordt gestart. In de zomer zal je paard zijn wintervacht kwijt raken en aan het eind van de zomer wordt de vacht ingeruild voor de dikkere wintervacht. Het verharen is een intensief proces en kan soms voor problemen zorgen, zeker wanneer je paard niet helemaal in goede conditie is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je paard extra te ondersteunen tijden het verharen.

Tips om je paard te helpen bij het verharen

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de verhaarperiode bij paarden. Denk hierbij aan het rantsoen, de doorbloeding en de weerstand van je paard. Hierbij een aantal tips om je paard een handje te helpen tijdens het verharen.

Poetsen
Help je paard met verharen door hem uitgebreid te poetsen en de huid daarmee lekker te masseren. Dit zorgt voor een goede doorbloeding zodra de haren beter los laten. Je paard zal het heerlijk vinden doordat je zo ook direct de jeuk wat verlicht.

Beweging
Voldoende beweging is altijd belangrijk voor een paard en houdt hem fit en gezond. Daarnaast zorgt het voor een goede doorbloeding wat helpt je paard beter door de verjaring heen te komen.

Extra vitamines, eiwitten en aminozuren
Wanneer de verharing moeizaam gaat kan je je paard extra ondersteunen met verschillende supplementen. Zo is HorseFlex Lijnzaad Biotine Olie van nature rijk aan omega-3-vetzuren en bevat het een hoge dosis biotine wat helpt de vacht gezond te houden. Verharen kost je paard veel energie. HorseFlex Spirulina is van nature zeer rijk aan eiwitten die je paard extra energie geven tijdens het verhaarproces. Is je paard niet helemaal in een goede conditie dan kan HorseFlex Weerstand Complex de weerstand van je paard een flinke opkikker geven. Bekijk hier alle producten voor de huid en vacht.

Schrijf je in en blijf op de hoogte van alle acties en nieuwtjes!