Géén toegevoegde suikers

<15.00 besteld, zelfde dag verzonden

Meten = Weten, hoe gezond is jouw paard?

METEN = WETEN met Jill Smit van Paard & Voeding

Heb jij weleens van de Lecher-antenne gehoord? Jill Smit van Paard & Voeding werkt sinds kort met de Lecher-antenne en vertelt hier graag meer over. Jill komt al jaren met haar eigen paarden bij de Holistische kliniek Den Hoek, waar Eric Laarakker haar paarden behandeld. Hij meet daarbij de algehele gezondheid door middel van de Lecher-antenne. Dit inspireerde Jill zodanig dat ze de opleiding bij Eric Laarakker met succes heeft afgerond en inmiddels zelf met de Lecher-antenne werkt. In dit artikel vertelt Jill meer over de Lecher-antenne en hoe zij hiermee adviezen geeft.

Over Jill: “Mijn naam is Jill Smit en ik ben 4 jaar geleden gestart met Paard & Voeding. In het begin heb ik vooral veel voedingsadviezen gegeven. Dit deed ik door berekening te maken van het rantsoen, het paard te bekijken en de eigenaar een uitgebreide vragenlijst in te laten vullen. Vorig jaar heb ik een opleiding gevolgd bij Eric Laarakker van Holistische kliniek Den Hoek waar ik heb leren werken met de Lecher-antenne. De Lecher-antenne geeft een exact beeld van de algehele gezondheid van het paard en meet daarnaast ook welk rantsoen het beste bij het paard past. Meten = weten!”

 

De Lecher-antenne

De Lecher-antenne is een bekend instrument in de natuurgeneeskunde. Met de Lecher-antenne worden frequenties gemeten die betrekking hebben op de weefsels en de organen van het lichaam. Elke lichaamscel, elke bacterie, elk virus, elke schimmel, elke groep van cellen en elk ‘lichaam’ trilt en heeft zijn unieke trillingsfrequentie. Of het nou om een menselijk lichaam gaat of om een dier, alles trilt op een andere frequentie. Met de Lecher-antenne kunnen de frequenties, in de vorm van elektromagnetische straling, worden gemeten. Ziekte is een verstoring van informatie. Als deze verstoring lang genoeg duurt, zal dit fysieke, zichtbare klachten geven. Deze informatieverstoringen zijn te meten met de Lecher-antenne.

 

Duidelijkheid

Jill is begonnen met de Lecher-antenne op haar eigen dieren toe te passen. Keer op keer gaf de Lecher-antenne zoveel duidelijkheid over de gezondheid van haar paarden en bovendien een advies welk voer en supplementen op dat moment het beste waren. Aangezien Jill het heel belangrijk vindt om haar dieren gezond te houden en niet wil wachten totdat er gezondheidsproblemen ontstaan, zet ze preventief de Lecher-antenne in.

 

Voorkomen

Het is belangrijk om je dieren gezond te houden en niet te wachten totdat er gezondheidsproblemen ontstaan. Het kan zo zijn dat je paard behoefte heeft aan bijvoorbeeld ander voer, een ander supplement of een andere kwaliteit van ruwvoer. Daarnaast zijn er ook veel klachten die op een reguliere manier vaak niet boven water komen, maar die juist met deze methode wel naar voren komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schimmels in de darm, bewegingsklachten door problemen in de blinde darm, ziekte van Lyme, gluten-graan intolerantie en nog veel meer… Indien organen uit balans zijn hoeft dit niet meteen te betekenen dat het dier of het orgaan ziek is, maar indien je het paard hier te lang mee laat lopen kan hij op den duur wel ziek worden.

 

TIP: darmkruiden mix in samenwerking met Paard & Voeding

De darmflora van een paard bestaat uit miljarden bacteriën, gisten en schimmels en zijn erg belangrijk voor een gezonde spijsvertering, maag-darmslijmvlies. Ze zorgen ervoor dat schadelijke micro-organismen zoals virussen en wormen niet de overhand krijgen. Paarden hebben een erg gevoelige darmflora die onder andere bij het wisselen van het rantsoen, een wormkuur, koliek of na het gebruik van medicatie uit balans kan raken.

Om de darmflora en spijsvertering van het paard extra te ondersteunen hebben we samen met Paard & Voeding de unieke darmkruiden mix ontwikkeld. De mix bestaat uit verschillende kruiden zoals fenegriek, oregano, alsemkruid, kruidnagel en rozemarijn die bijdragen aan een goede balans bacteriën, gisten en schimmels in de darmen. Daarnaast bevat het prebiotische vezels, wat een goede voedingsbodem is voor gunstige darmbacteriën. Ook mineralen als magnesium en natrium zijn erg belangrijk voor een goede werking van de darmen. Ze houden water in de darmen vast, wat belangrijk is voor normale mest en zorgen voor een goede darmbeweging.

 

Ben je benieuwd geworden hoe Jill de Lecher-antenne precies inzet en hoe zij dit combineert met haar voedingsadviezen? Bezoek dan haar website www.paardvoeding.nl

 

 

Schrijf je in en blijf op de hoogte van alle acties en nieuwtjes!